Celebrating the Spirit of Youth

11 AUG - 25 AUG  2019

Fotograaf Jolijn Snijders (Eindhoven) toonde in haar eerste solotentoonstelling getiteld "Celebrating the Spirit of Youth" een selectie uit haar oeuvre. Terugkerende thema’s in haar werk zijn zelfbeeld kwesties, volwassen worden en de daarbij horende vrijheid en angst. Na een decennium lang te hebben gereisd en gewerkt als succesvolle modefotograaf en oprichter van het I LOVE FAKE magazine, ligt haar focus nu op analoog en persoonlijk werk. De expositie is vanaf 11 augustus t/m 25 augustus te bezichtigen in de historische Villa: Het Albert van Abbehuis te Eindhoven.

Na haar afstuderen aan de St. Joost Kunstacademie werkte Jolijn Snijders als illustrator en grafisch ontwerper in de reclame, kort daarna stortte ze zich op haar succesvolle carrière als modefotograaf. Haar werkzaamheden in modesteden zoals Amsterdam, Milaan en Londen bleven niet ongezien en ze onderscheidt zich door een opvallende combinatie van esthetisch bevredigende fotografie en een ongrijpbare broosheid van haar onderwerpen. Heden werkt zij vanuit haar studio in Eindhoven met de focus op analoge fotografie en portretten.

Met een sterke persoonlijkheid en een rebelse houding richtte fotograaf Snijders het blad I LOVE FAKE op, een (onafhankelijk) gedrukt en online-tijdschrift met een rauwe stijl en een knipoog naar seks, drugs and rock ’n’ roll. Ze publiceerde vijf uitverkochte edities, verspreid over 34 landen. Hier creëerde ze zichtbaarheid met haar motto CELEBRATING THE SPIRIT OF YOUTH, welke eveneens de titel is van haar tentoonstelling in het Albert van Abbehuis. Jolijn Snijders toont ook hierin weer haar scherpe oog voor aanstormende modellen en cast deze voor exact de juiste rol. De jeugdige onderwerpen in haar foto's laten een fragiele transformatie en een tweeledigheid van hun kwetsbaarheid zien. Haar foto's zijn edgy, fragiel, esthetisch, scherp en puur. Ze tonen een ambigue balans tussen vele werelden.

  • _HVA1084
  • _HVA1088
  • _HVA1073
  • _HVA1100
  • _HVA1082
  • _HVA1085
  • _HVA1078
  • _HVA1103

 
 
 
 
E-mailen