ABOUT

Het Archief Gallery is een kleine en jonge galerie opgericht door maker Eva van der Moer (1985). De galerie vertegenwoordigt een kleine groep hedendaagse opkomende kunstenaars die verbonden zijn met het gebied van Eindhoven. Een gebied waar creativiteit, innovatie, technologie, design en kennis voortdurend in dialoog zijn.

Door te focussen op internationaal georiënteerde kunstenaars uit de omgeving specialiseert het Archief Gallery zich in hedendaagse kunst en autonoom design met thema's verwijzend naar de huidige technologie en wetenschap. Omdat de galerie vooralsnog geen vaste locatie heeft heeft de galerie zich verbonden met het Albert van Abbehuis te Eindhoven. De voormalige villa van de familie van Abbe functioneert als een multidisciplinair platform voor tentoonstellingen van hedendaagse kunst, residenties, hackathons, meet-ups, workshops, performances en lezingen. Eva van der Moer cureert hier als onafhankelijk curator groepstentoonstellingen en vertegenwoordigt de kunstenaars van het Archief in solo tentoonstellingen.

Wist u dat het Archief Gallery tevens bemiddelaar is voor kijkers en kopers? Heeft u interesse in kunst, maar weet niet waar te beginnen? Door een breed netwerk en een groot empathisch vermogen bemiddel ik tussen kijker, koper, liefhebber en maker. Het Archief Gallery is een kleine galerie, maar werkt door middel van een offline netwerk en een online netwerk samen met 2.500 toonaangevende galerieën, 800 musea/kunstinstellingen, 60 internationale kunstbeurzen en topveilinghuizen.  

Als u vragen heeft over één van onze kunstenaars, een gastkunstenaar of bij interesse van kunstaankoop, neem dus zeker contact op.  

 
 
 
 
E-mailen